Narcisme

Waarschijnlijk is er een reden dat je op dit specifieke deel van deze site terecht bent gekomen. Je bent slachtoffer geworden van een narcist*. Misschien besef je dat je bent opgevoed door een narcistische ouder, mogelijk heb je te maken met een narcistische
(ex-)partner, of met een narcistische baas of vriend(in)…

Het kan zijn dat je zeker weet dat je te maken hebt (gehad) met een narcist, maar het kan ook zijn dat je hierover twijfelt en dat je op zoek bent naar antwoorden.

Wellicht ben je nog helemaal verstrengeld in het web van de narcist. Dan kan Uit het web je helpen om daaruit te komen. Het kan ook zijn dat je er al (redelijk) uit bent, maar dat je hulp nodig hebt bij het verwerken.

Misschien ben je enorm in verwarring, zie je het allemaal niet meer zitten, voel je jezelf uitgeput en zwak of misschien ben je weer een beetje aan het opkrabbelen, jezelf aan het terugvinden.

Hoe je het ook wendt of keert, je leven staat of stond enorm op zijn kop! Het is een hele strijd om los te komen van een narcist.

Om de complexiteit, de impact die narcisme op je heeft gehad, echt te begrijpen, is specialistische hulp nodig. Ik kan en wil je hier graag bij helpen!

Als behandelaar en ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme ben ik aangesloten bij het netwerk ‘Het verdwenen zelf’ van Iris Koops.

 

                                        

* Wanneer er op deze site wordt gesproken over een narcist dan wordt daar ‘vermoedelijke narcist’ mee bedoeld. De reden hiervoor is dat je pas kunt spreken over een narcist als de diagnose gesteld is door een daartoe bevoegd therapeut. Dit is echter zelden het geval, omdat een narcist zich niet snel zal laten onderzoeken/behandelen. Dit is onderdeel van de problematiek, want met een vermoedelijke narcist is volgens hemzelf/haarzelf immers niets mis.